Tort cu iaurt, fructe de padure si ciocolata alba

de CristinaCriss in Torturi, 15 Apr 2014 | 42964 vizualizari

 

Cum postul este pe sfarsite, m-am gandit ca trebuie sa avem un desert bun pe masa de Paste...

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat
  • 6 oua
  • 150 g zahar
  • 9 linguri ulei
  • 300 g faina
  • o lingurita praf de copt
  • un praf sare
  • Pentru crema
  • 1200 ml smantana pentru frisca
  • 4 linguri zahar pudra
  • 300 g ciocolata alba
  • 200 ml frisca lichida
  • 400 ml iaurt cu fructe de padure
  • 3 linguri dulceata coacaze negre
  • 50 g unt
  • 6 g gelatina
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu iaurt, fructe de padure si ciocolata alba:

Blat

Se bat albusurile spuma su praful de sare, apoi se adauga zaharul cate putin mixand la viteza mare.Galbenusurile se amesteca cu uleiul, apoi cu telul se incorporeaza in spuma de albus, dupa care se adauga faina si praful de copt proaspat cernute.Turnam aiuatul in tava(dimensiuni 20/30 cm) tapetata cu hartie de copt si coacem in cuptorul preincalzit 15 min. la 160 grade si 35 min. la 170 grade. Dupa racire se taie blatul in 3 foi.

Crema

Mai intai pregatim frisca din smantana si zahar pudra, apoi punem gelatina la hidratat in 4 linguri apa rece.

Intr-un vas, pe baie de apa turnam frisca lichida, untul, ciocolata rupta in bucati si fierbem pana cand aceasta se topeste complet. Tragem vasul de pe foc si  adaugam gelatina hidratata, apoi lasam sa se raceasca la temperatura camerei. Cu ajutorul unui tel incorporam iaurtul, dulceata si 2/3 din frisca.


Asamblare

Tapetam tava in care am copt blatul cu folie alimentara si turnam 1/3 crema, asezam o foaie de blat insiropat, 1/3 crema, blat, 1/3 crema si iar blat. Acoperim cu folie, tinem la rece pana a doua zi cand rasturnam tortul pe platou si-l ornam cu frisca ramasa si fructe de padure. Rezulta un tort de aproximativ 3 kg.

Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

Daca nu vreti sa folositi iaurt cu fructe, puteti opta pentru cel natural cu 3% grasimi si mai adaugati 2 linguri de dulceata.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu iaurt, fructe de padure si ciocolata alba" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

  Limonada a la Cleme - racoritoare si plina de vitamine

pe 02.05 la 20:10

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

pe 02.05 la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

pe 02.05 la 11:25

Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios

pe 02.05 la 10:57

Cornulețe fragede - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 02.05 la 10:21

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Tort bicolor cu frisca si capsuni